Lightning Accounting Oy

Lightning Accounting Oy on tämän sivuston outolintu, koska emme ole tilitoimisto (ainakaan missään perinteisessä mielessä), eikä meiltä siis saa kirjanpito- ja tilinpäätöspalveluita kuin osana laajempaa kokonaisratkaisua.

Olemme pieni konsulttiyhtiö, joka on erikoistunut vaativiin johdon laskentatoimen ratkaisuihin, taloushallinnon prosessien automatisointiin, liiketoiminta-analytiikkaan sekä strategiakonsultointiin. Tässä yhteydessä Procountor on meille yksi erittäin tärkeä työkalu, joka näyttelee keskeistä roolia monissa ratkaisuissamme.

Toinen tärkeä työkalumme on Power BI, jolla toteutamme asiakkaillemme juuri heidän tarpeisiinsa räätälöidyt analytiikkaratkaisut.

Missiomme on yksinkertainen: autamme asiakkaitamme a) kasvamaan hallitusti ja määrätietoisesti 📈; sekä b) tekemään enemmän voittoa 💰

Asiakkaamme ovat pääosin kansainvälisiä keskisuuria kasvuyhtiöitä, joiden fokus on kääntynyt peräpeilistä eli kirjanpidon madonluvuista johtamisesta tulevaisuuden ennustamiseen — ja erityisesti suunnitelmalliseen tulevaisuuden luomiseen, jossa liiketoiminnallisesti tärkeät tavoitteet saavutetaan.

Tässä onnistuminen vaatii seuraavaa:
 • liiketoimintastrategian selkeyttämistä ja muuttamista käytännön toimenpiteiksi
 • toimenpiteissä menestymisen ja organisaation suorituskyvyn analyyttista mittaamista
 • talousjohtajan rautaista ammattitaitoa ja kykyä ratkaista mittaamisen tuloksena havaittuja ongelmia

Harvalta kasvavalta yritykseltä löytyy sekä osaaminen että aika kaikkeen tähän oman organisaation sisältä.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi meillä on ainutlaatuinen ratkaisu, jota kutsumme Strategiseksi Taloushallinnoksi™.

Teemme tyypillisesti erittäin läheistä yhteistyötä asiakkaidemme oman henkilökunnan kanssa ja monilla asiakkaillamme onkin oma pieni talousosasto tai controller, joiden tueksi tuomme oman osaamisemme.

Yhteistyömme alkaa usein proof-of-concept -henkisesti pienestä projektista, joiden esimerkkiongelmia saatat tunnistaa omassa yrityksessäsi:


Ongelmia ja ratkaisuja

a) 👹 johto ja projektipäälliköt tuhertavat kuukaudesta toiseen useita työpäiviä tuhlaten epämääräisten ”raporteiksi” nimettyjen Excel-röykkiöiden kanssa, jotka ovat Frankensteinin hirviön tapaan kurottu kasaan vuosien varrella. Selkiytämme koko roskan yhdeksi kokonaisuudeksi ja automatisoimme niiden vaiheet, jolloin niihin jatkossa kuluva työmäärä putoaa käytännössä nollaan.

b)💡 toimitusjohtaja on kuullut pahimmalla kilpailijallaan olevan A-luokan Business Intelligence -työkalut ja dashboardit ja haluaa itselleenkin kateuden puuskassa sellaisen (vaikkei hän vielä ymmärrä analytiikan hyötyjäkään). Teemme Power BI -mallin, joka yhdistää toiminnanohjausjärjestelmän ja Procountorin. Ratkaisu osoittaa työntekijäkohtaisen kannattavuuden ja näyttää myös, mistä se syntyy ja missä kohtaa hommat menevät pieleen. Toimitusjohtaja ällistyy analytiikan voimasta, pahimmat pullonkaulat korjataan havaintojen pohjalta ja yritys tekee historiansa parhaan tuloksen.

c) ⚔ johtoryhmä on kalistellut sapeleita jo vuosikausia strategiapalavereissa, jotka eivät ole lukuisista muistioista ja PowerPoint -esityksistä huolimatta johtaneet mihinkään konkreettiseen lopputulokseen. Tuomme fokuksen häsellykseen maanläheisiin kysymyksiin keskittyvän strategiaprosessin kautta, jonka avulla tunnistetaan keskeiset strategiset päämäärät, niihin pääsemiseksi tarvittavat käytännön toimenpiteet sekä miten toimenpiteiden toimivuutta tulee mitata. Johtoryhmän ihmetykseksi asioiden konkretisointi johtaa välittömästi organisaation suunnan kääntävään hihojen käärimiseen.

Näistä ja monista muista projekteista on lähtenyt itämään Stragisen Taloushallinnon™ syvä kumppanuus, joka yhdistää iteratiivisen strategiakonsultoinnin, analytiikan jatkuvan kehittämisen sekä määrätietoisen talousohjauksen.

Strategisen Taloushallinnon™ osana hoidamme usein myös ne perinteisimmät lakisääteiset kirjanpito- ja tilinpäätöspalvelut, jolloin erillistä tilitoimistoa tai kirjanpitäjää ei enää tarvita. Yhteistyökumppanimme näiden peruspalvelujen tuottamisessa on osittain omistamamme Optimi Talouspalvelut Oy OPT, jota myös suosittelemme ensisijaiseksi vaihtoehdoksi, mikäli kirjanpito- ja tilinpäätöspalvelut on se juttu, mitä lähinnä olette hakemassa.

Erityisesti Seed- ja Series A -vaiheissa oleville kiinnostaville kasvuyrityksille tarjoamme Strategisen Taloushallinnon™ myös kassaystävällisesti oman pääoman ehtoisesti, jolloin kasvu- ja tulostavoitteisiin pääsemisestä tulee kirjaimellisesti yhteinen tavoite.

Olemme online-yritys, joten yhteistyömme tulee olemaan maantieteestä vapaata. Koska olet varmasti törmännyt urallasi saamattomiin vätyksiin, niin sinua saattaa ilahduttaa, että Lightning Accounting on saanut nimensä salamapalvelustaan. Vasteaikamme lasketaan usein minuuteissa.

Kirsikkana kakun päälle tarjoamme riskittömän ostamisen ystävälle ⚡Kymmenen Tuhannen Voltin Salamatakuun™⚡, joka tarkoittaa käytännössä sitä, ettemme koskaan pidä tyytymätöntä asiakasta panttivankina. Meiltä saa siis lähteä ilman irtisanomisaikaa ja jos ongelmaan ei löytynyt miellyttävää ratkaisua, niin viimeisen laskun saa jättää maksamatta. Toistaiseksi (06/2021) takuuta ei ole vielä kertaakaan käytetty.

Jos luit tämän loppuun saakka ja tässä on edes karvan verran sitä, mitä tarvitset, niin varaa tästä linkistä aika vartin lyhyeen keskusteluun ja käydään yhdessä läpi, mitä hyötyjä Strateginen Taloushallinto™ sinun yritykseesi voisi tuoda.

Tilitoimiston erityisosaaminen

Palvelukielet

 • Suomi
 • Englanti

Yhtiökoko

 • Suuret
 • Keskikokoiset

Yhtiömuodot

 • Yksityinen osakeyhtiö
 • Julkinen osakeyhtiö
 • Järjestöt ja yhdistykset

Palvelutarjonta

 • Kansainvälistymispalvelut
 • Konserneihin liittyvät palvelut
 • Kriisiyritysten hallinta
 • Liiketoiminnan kehittämispalvelut (esim. verosuunnittelu)
 • Sisäinen laskenta
 • Talouskonsultointi (esim. tunnuslukujen tulkitseminen, budjetointi ja ennusteet)
 • Talouspäällikköpalvelut
 • Yrityksen elinkaarenhallinta (esim. yrityksen perustamispalvelut)
Yhteystiedot

Olemme aina ja ikuisesti täysin verkossa toimiva palveluntarjoaja. Toimistomme löytyy siis pääosin Teamsista ja Zoomista. Voit varata itsellesi keskusteluajan ”toimistoomme” siis vaikka heti tästä linkistä.

https://lightningaccounting.fi/

Yhteydenotto­pyyntö tili­toimistoon

Toivon yhteydenottoa*: